Lu - Vi: 9:00AM - 5:00PM

Sâ - Dum: Închis

Contact

contact@ginecologieoncologica.ro

Chirurgie robotică

Chirurgia robotică a fost dezvoltată în primul rând pentru a îmbunatații rezultatele chirurgicale in interventiile din sfera pelvina: urologie, ginecologie precum și chirurgia digestivă de la nivel pelvin (în special cancerul de rect).

În chirurgia ginecologică de anvergura pe care o practicăm în cadrul centrului nostru, platforma DaVinci (laparoscopia asistată robotic) își gasește multiple aplicații. Ea are avantaje importante față de chirurgia clasica și chiar și față de chirurgia laparoscopică convențională.

Chirurgia robotică presupune un nivel superior de eficiență și siguranță. Robotul DaVinci oferă pacientelor o alternativă la chirurgia laparoscopică convențională. Precizia intervențiilor și minimizarea riscurilor intraoperatorii sunt doar două dintre avantajele acestui tip de chirurgie.

diminuarea riscului de sângerare

minimizarea disconfort postoperator

reducerea morbiditatii postoperatorii

efecte adverse secundare intervențiilor complexe

reducerea riscului de infecție

Chirurgia robotică are avantajul unei recuperari mai rapide și o revenire a funcției intestinale, permițând pacienților să se întoarcă la muncă și la rutina zilnică normală mai rapid.

Chirurgia robotică poate fi, de asemenea, utilizată ca un instrument mai puțin invaziv pentru a determina gradul de extensie a bolii, precum și posibilitatea rezecției în limite oncologice a tumorilor genitale. Folosind imagistica cu fluorescență în timpul intervenției chirurgicale, chirurgul poate identifica ganglionii santinelă (primii ganglioni limfatici la care s-ar putea răspândi cancerul dacă ar fi extins).